אמנות ההקשבה לפעימות הלב
חלי כהן חסון, אמנית רב תחומית היוצרת בערד עשרות שנים, מציינת השבוע 11 שנים בסטודיו הממוקם ברובע האמנים. הכירו את חלי ואת עולמה העשיר הנברא כל יום מחדש בסטודיו הקסום.
וינסנט ואן גוך אמר פעם ש"דברים גדולים נעשים על ידי סדרה של דברים קטנים המצטרפים יחדיו."
נראה שחלי מ'סטודיו חלי' אימצה את המשפט כדרך חיים. היא מספרת על עצמה שהחלה ליצור כשהחזיקה מספריים בגיל 5 וגזרה לעצמה את הפוני. מעשה פעוט, שייתכן שכל ילד התנסה בו, פתח לה צוהר לעולם היצירה והאמנות. זאת לצד פעילויות ויצירה שאימה הגישה להם, בשעה שעבדה אז כמטפלת בילדים צעירים בביתה והגישה להם חומרים שונים להתנסות.

עם השנים, התנסתה והתמקצעה חלי בחומרים שונים ומגוונים, לימדה בבתי-ספר ברחבי העיר ובמסגרות שונות, ואף העבירה סדנאות זכוכית ב'מוזיאון הזכוכית' לפני כ-17 שנים. חלפו השנים וחלי מצאה את עצמה עובדת בבקרים עם תלמידים, ויוצרת בביתה בשעות הקטנות של הלילה. בנקודה זו התערב אלברט, בעלה, ודחף אותה למצוא סטודיו וללכת בעקבות הלב. יד המקרה זימנה אותה לביקור בסטודיו של נורה הציירת, שהיה ממוקם באותם ימים ברובע האמנים, וזו סיפרה לה על סטודיו שמתפנה ממש בצמוד אליה. וכך, לפני 11 שנים, ביום שישי בצהריים, התקיימה ההשקה החגיגית של 'סטודיו חלי', בהשתתפות חברים וחברות ותושבים מהעיר, באחד ההאנגרים ברובע, שהיה אז ריק מחפצים, אך מלא בחלומות, תקוות ושאיפות לעתיד.
חלי יוצרת בחומרים שונים- חרוזי זכוכית מרהיבים ביופיים ומכינה מהם תכשיטים ייחודיים, מעטרת כלי זכוכית בציורים, יוצרת מזוזות, מציירת על בדים, יוצרת בפסיפס זכוכית, יוצרת מוביילים, צובעת בדים וניירות בצבעים טבעיים ועוד. נוסף על כך, חלי נהנית לשתף פעולה ולהזמין אל הסטודיו גם סדנאות אורחות מחוץ לעיר, כגון סדנת שרפ-צמיג, סדנת מקרמה וסדנת תחרת נייר, בכדי להעשיר את ההיצע לטובת תושבי ערד. בחופשות ארוכות חלי מציעה 'קייטנת סבתא', לסבים וסבתות שמארחים את נכדיהם בערד. ניתן להזמין סדנה מהמגוון המוצע בתיאום מראש ליחידים, זוגות, משפחות וקבוצות קטנות. כל אורח ייצא עם עבודה מרגשת ועם חוויה בלתי נשכחת, החל מהקטנטנים (מגיל שנתיים-שלוש) ועד 120.

הסטודיו פתוח בימי א-ה בין השעות 10:13:00 וניתן לתאם הגעה גם מעבר לשעות הפעילות בטלפון.
כתובת- סדן 17, ערד.
טלפון- 050-6652961
לאורך השנים, ידע רובע האמנים עליות וירידות, מבחינת תחזוקה, תחלופת האמנים והעסקים במקום, ולפני כשנה גמלה בליבה של חלי ההחלטה כי היא סוגרת את הסטודיו. אך יש מי שמזכיר שכל תכנית היא בסיס לשינויים, וכך הגיעה יונת מורדוך, מבשלת הסבונים ('יונת מדבר'), ונכנסה כשותפה בסטודיו.
כיום, שתיהן יוצרות בסטודיו, ניחוחות השמנים והסבונים הנעימים מושכים את המבקרים, כמו גם המלצות של אנה מ'סטודיו קופי' בתחילת הרחוב, שמפרגנת לשכנות ושולחת את אורחיה להתרשם מהעבודות ומהסבונים. התחדשות העסקים ברובע האמנים אכן תורמת לפעילות, ונקווה שבקרוב הקורונה תהיה מאחורינו ונוכל כולנו לחזור לשיגרה.