הממשלה קיימה דיון לבחינת הצעדים הנדרשים לנוכח הזינוק החד בנתוני התחלואה ותחזיות המומחים והחליטה על סגר כללי החל מיום ו׳ 25.9.2020 בשעה 14:00 למשך שבועיים עם אופציה להארכה.
התקנות המלאות עם רשימת מקומות העבודה החיוניים שיאושרו לפעול במגבלות הסגר יפורסמו לאחר אישור בממשלה בהמשך היום.
להלן התקנות הנוספות עליהן החליטה הממשלה:
– סגירת כלל מקומות העבודה, למעט מקומות עבודה חיוניים שיפעלו על פי תקנות שיאושרו.
– סגירת השווקים.
– חנויות לממכר מזון ופארם ונותני שירות חיוני יורשו להמשיך לפעול.
– הגבלת מרחק יציאת מהבית עד 1000 מטר, מלבד סיבות שיאושרו.
תפילות והפגנות יתאפשרו במרחב הפתוח בלבד, עד 20 אנשים וברדיוס של עד 1000 מטר ממקום המגורים. (לגבי הפגנות – ההחלטה כפופה לתיקון חקיקה בכנסת.)
– בתי הכנסת יהיו סגורים בתקופת הסגר, למעט תפילות ביום הכיפורים בהתאם למתווה שאושר.
– תחבורה הציבורית תפעל במתכונת מצומצמת.
– תעופה – החלטה תובא לאישור בהמשך היום.
סגירת כלל ענפי הספורט למעט משחקים בינלאומיים רשמית.
כל ההנחיות לציבור בתקופת החגים – לחצו כאן
רשימת ההחרגות בסגר הכללי כוללת את הסעיפים הבאים:
הצטיידות במוצרים חיוניים או קבלת שירותים חיוניים, סיוע לאדם שיש לו קושי או מצוקה הדורשים סיוע, קבלת טיפול רפואי חיוני או טיפול סוציאלי חיוני, טבילת אישה במקווה טהרה, העברה של קטין בין הורים החיים בנפרד, העברה של קטין שההורה האחראי עליו דרש לצאת לצורך חיוני ואין במקום המגורים אחראי שניתן להשאיר את הקטין בהשגחתו, טיפול חיוני בבעל חיים, יציאה למקום עבודה חיוני (לרבות של עיתונאי או עובד מקצועות התקשורת), הגעה למשכן הכנסת, השתתפות בהפגנה או בתפילה (לפי המתווה של עד קילומטר מהבית), הגעה להליך משפטי שהיוצא למרחב הציבורי הוא צד לו, תרומת דם, השתתפות בהלוויה של בן משפחה קרוב, יציאה ממקום שהייה קבוע אחד למשנהו ויציאה לצורך פעילות ספורט של יחיד או אנשים שגרים באותו מקום שלא באמצעות כלי רכב ממונע. יציאה לשדה התעופה לצורך טיסה מחוץ לישראל (עד 8 שעות לפני מועד הטיסה). יציאה לצורך מעבר דירה/מקום מגורים קבוע (לרבות יציאה למקום המשמש לבידוד). יציאה לאזכרה של חללי מלחמת יום הכיפורים (בני משפחה מקרבה ראשונה).