בתחילת חג החנוכה הגיעו נציגי תאגיד המחזור אל"ה עם רכב האיסוף לבית משפחת היינריך מערד. הבנים דניאל ואביאל, הם אלו שהזמינו את ניידת האיסוף המיוחדת לאחר שאספו יחדיו אלפי בקבוקים ברי פיקדון והשתתפו במבצע האיסוף הקבוצתי שיזם תאגיד המחזור שמקיים החודש מבצע ארצי חדש ורחב היקף הקורא לאיסוף קבוצתי של מכלי משקה ברי פיקדון, תמורתם מקבלים האספנים כסף מזומן.
האחים הציבו לעצמם מטרה נעלה, שכן, לפני הקורונה, אביאל חגג בר מצווה ואביו החל לחסוך כסף לטיול לחו"ל לכל המשפחה. בעקבות הקורונה והקשיים הכלכליים שהסבה למשפחות בישראל, נאלץ האב לשבור את כל החסכונות ולא נשאר כסף לטיול שהילדים מחכים לו כבר זמן רב.
לכן הילדים החליטו לאסוף בקבוקים ולחסוך את הכסף חזרה דרך המחזור, דבר שמייצר רווח כפול: תועלת לסביבה וגם כסף.
"בזמן הקורונה היה לנו מאוד משעמם וחשבנו מה נעשה כשהיא תגמר – כך התחלנו לאסוף בקבוקים, למחזר ולחסוך כסף" אמרו בגאווה האחים לבית היינריך.
רוצים גם אתם לתרום למען סביבה ירוקה ונקייה יותר ואפילו להרוויח? המבצע מאפשר לכל אחד ואחת לעשות משהו משמעותי ביחד ולמחזר מכלי משקה ברי פיקדון שכתוב עליהם בפירוש חייב בפיקדון 0.30 אג' כגון: בקבוקי פלסטיק, זכוכית ופחיות.
על כל קבוצה לאסוף עד כ-1,200 מכלים ולאחר מכן, כל מה שנותר לעשות הוא לגשת עם הבקבוקים והפחיות לאחד מסניפי רשתות השיווק הקרובים אליכם (עד 50 מיכלים ליום לסניף).
ניתן גם להגיע עם הבקבוקים שאספתם לתחנה העירונית שמפעילה אל"ה בערד ובעיר ירוחם הנמצאת ברחוב ההסתדרות 16.
ניתן גם ליצור קשר עם מנהל התחנה, דודו סאלם במספרים: 08-6583164, 053-9633093.
או להתקשר לאל"ה במידה ואספתם מעל 1200 מיכלים, למספר 1-700-700-310 ונציגי התאגיד יגיעו עד אליכם, יאספו את הבקבוקים שאספתם ויעבירו לכם במזומן את דמי הפיקדון.