הלילה בחצות: מצב החירום יסתיים
קבינט הקורונה יתכנס היום בצהריים להחליט על הארכת הסגר במתכונת מצומצמת יותר
הלילה בחצות יפקע תוקפם של תקנות החרום שהגבילו את השהייה במרחב הציבורי והגבלת פעילות. וקבינט הקורונה צפוי להתכנס היום (שלישי) בשעה 14:00 להחליט על הארכת הסגר.
– משרד הבריאות יבקש להאריך עד יום שני את התקנות שקובעות את מגבלת 1,000 המטרים, ואת האיסור לפגוש מי שאינו במשפחה הגרעינית.
– בנוגע למועדי פתיחת המגזר הפרטי ומערכת החינוך לגיל הרך, משרד הבריאות ימליץ לחכות עם ההחלטה עד ליום חמישי, ולהחליט בהתאם לנתוני התחלואה. בכירי המשרד מעריכים שבקצב הנוכחי, ניתן יהיה לפתוח בתחילת השבוע הבא, ייתכן שכבר ביום ראשון.
– המגבלה על ההפגנות יוסר באופן מיידי כבר מיום רביעי. ויתאפשר לקייום הפגנות בהשתתפות של עד 2,000 מפגינים , ללא הגבלת מרחק היציאה מהבית.
– בנוגע למגזר הפרטי, משרד הבריאות יבקש להמתין לשבוע הבא לפני קבלת החלטה על פתיחת עסקים ללא קבלת קהל.

מספר נשאי הקורונה שמתו בישראל הוכפל בתוך כחודש
משרד הבריאות בישראל מדווח כי מאז פרוץ מגיפת הקורונה, למעלה מאלפיים ישראלים שנפטרו, היו חיוביים לנגיף הקורונה. מה שאומר כי בתוך חמישה שבועות בלבד, הוכפל מספר המתים מקרב נשאי הקורונה.
– לפי משרד הבריאות במהלך יום האתמול אובחנו 1,618 בני אדם כחיוביים לנגיף הקורונה בכך עלה מספר הנדבקים המאומתים בישראל ל-294,031. מספר החולים הפעילים הוא 52,892. בבתי החולים מאושפזים 1,512 חולים, מתוכם 237 מונשמים ו-822 חולים קשה. עד כה החלימו מהנגיף, 238,681 בני אדם.

פורסמו ההנחיות החדשות של משרד הבריאות שיקצרו את זמן הבידוד
לפי הכללים המעודכנים, חולה מאומת יוגדר כמחלים בחלוף עשרה ימים מהיום בו נלקחה הבדיקה החיובית, ובתנאי ששלושת הימים האחרונים היו ללא תסמינים. הגדרת ההחלמה לאחר עשרה ימים תחול על חולים בקורונה שלא היו במצב קשה במהלך מחלתם. עבור חולים אלה יהיה אפשר להגדיר כמחלים רק אם עברו לכל הפחות 20 ימים מיום לקיחת הבדיקה החיובית ובתנאי ששלושת הימים האחרונים היו ללא תסמינים. בחולים אשר עדיין מאושפזים בחלוף 20 הימים, תוחלף הדרישה להיעדר תסמינים בחוות דעת של מומחה.
– דיירים במוסדות עם אוכלוסייה בסיכון לתחלואה קשה בקורונה, חולים המטופלים בדיאליזה וחולים בעלי דיכוי חיסוני משמעותי ידרשו בשתי בדיקות קורונה שליליות רצופות בהפרש של לפחות 24 שעות, כאשר הבדיקה הראשונה תילקח לאחר לפחות עשרה ימים מיום הבדיקה הראשונה (20 ימים במקרה של חולים בעלי דיכוי חיסוני משמעותי), ובתנאי ששלושת הימים האחרונים היו ללא תסמינים.